Op een mooie zonnige dag mocht Boelenslaan/It Fean aantreden  tegen KV Harkema.
Na het verlies van de laatste paar wedstrijden was de Expert-formatie er op gebrand om deze keer de wedstrijd te winnen. De voorbereiding voor de wedstrijd was goed en werd er goed rekening gehouden met de warme temperatuur om hierdoor zo goed mogelijk aan deze wedstrijd te kunnen beginnen.

Het vlaggenschip begon sterk aan de wedstrijd en wist al snel op een 1-3 voorsprong te komen.
Er werden goede aanvallen opgezet en er werd goed verdedigd.  In de eerste helft was vooral  Boelenslaan/It Fean de ploeg die de korf wist te vinden en konden hierdoor goed uitlopen naar een 5-9 voorsprong.  De warmte begon wel pittig te worden en dit kon je ook merken op een gegeven moment aan hoe de aanvallen werden opgezet en dat het baltempo trager ging. We gingen de rust in met een stand van 5-9 in het voordeel van Boelenslaan/It Fean.

Er werd besproken dat we wel goed speelden en zo door moesten gaan. Wel moest het baltempo omhoog en moesten we niet te snel de korf neerzetten. In het begin van de 2e helft was het Harkema die als eerste de korf wist te vinden.  Harkema kwam ook sterk uit de kleedkamers en wist terug te komen op een 10-10 gelijke stand.  Boelenslaan/It Fean wist hierna weer even het voortouw te nemen in de wedstrijd en wist een voorsprong te creëren doormiddel van een verschilt van 2 doelpunten.  Het laatste kwartier van de wedstrijd werd het nog spannend en ging het wat gelijk op met de doelpunten. Toch was het Harkema die er met de winst van doorging en wist te winnen met een stand van 14-13.

Boelenslaan/It Fean speelt 2 juni om 16.00 haar laatste wedstrijd tegen Elko op sportparkcomplex te Boelenslaan.

Voordat we met de wedstrijd begonnen zetten we het veld op, Maar het veld was niet goed opgezet. Ria werd boos (phoe echt vreselijk boos) uiteindelijk was het veld goed opgezet en was Ria weer blij. We begonnen de wedstrijd depressief en lieten ze scoren, We waren boos en depri en natuurlijk ook nog lui. Alleen toen hadden we pauze en kregen we energie ranja. We scoorden en maakten ze in. Ze waren niet blij ( wij wel hihihi) uiteindelijk stond het 7-12 en waren we de winnaars. We worden waarschijnlijk kampioen. Na de tijd maakten we iedereen nat en kregen we eten ( omdat Jesle weggaat weeeh) maar(hij gaat 75 % dat hij blijft en 50 % misschien) dus waarschijnlijk blijft hij. Ook kan Jesle niet goed rekenen iedereen weet toch dat er 100% is en niet 125% duhhh. Toen ik onder de douche was gegaan en mijn papiertje nat werd hebben de mensen van Boelensloane mooie plannen gemaakt voor heel it fean bakt. Ik vond mijn idee het best want ik wou verbrande dingen maken en dingen die in de fik stonden, dat is het lekkerst duh. Toen we thuis waren moest mijn moeder wassen maar ze had mijn kleding vergeten (want die had ik nog aan...oeps) dus moest ze mijn kleding apart wassen. Ik rond het nu maar af want nou ja als ik vertel wat we allemaal doen als we kampioen zijn dan wens ik iedereen nog veel leesplezier. EINDE.

Zaterdag 2 juni stond de laatste competitiewedstrijd voor Boelenslaan/it Fean 1 op het programma. Het vlaggenschip stond, samen met Invicta, met 9 punten op een gedeelde zesde plaats in de competitie. De nummer zeven en acht zouden rechtstreeks degraderen, en de nummer zes zou nog moeten strijden in een beslissingswedstrijd om lijfsbehoud in de derde klasse. Zaak voor de EXPERT-formatie dus om punten te pakken. Dit zou echter nog een moeilijke klus worden, aangezien de tegenstander Elko, uit Elim, op plek twee stond en zich niet zomaar gewonnen gaf. Om 16:00u gaf scheidsrechter L. Kiers het startsignaal.

De EXPERT-formatie wist de openingsscore op haar naam te schrijven met een mooi afstandsschot van Jan van der Veen. Elko wist echter direct aan te sluiten en wist in korte tijd uit te lopen naar een 1-3 voorsprong. Na 10 minuten spelen werd Boelenslaan/ it Fean alweer getroffen met blessureleed. Jan Boomsma moest het veld verlaten met een schouderblessure na een ongelukkige botsing met de tegenstander. Al vrij snel werd duidelijk dat Elko vandaag hun scorende schoenen hadden aangetrokken, want elk schot was bijna raak. Voor de pauze wist de EXPERT-formatie nog 3 maal te scoren, waardoor er werd gerust met een stand van 4-17.

Na de pauze maakten Thamara de Boer en Simon Kempenaar hun debuut in het eerste team en vervingen teamgenoten Grietje de Bruin en Stanley van der Hoek. Het doel om punten te pakken tijdens deze wedstrijd was nu bijna onmogelijk geworden, dus de spelers konden de rest van de wedstrijd vrijuit spelen. Het vlaggenschip wist deze tweede helft vaker de korf te vinden, maar toch was Elko duidelijk de beter spelende ploeg. In de laatste 10 minuten mocht ook Femke Geertsma haar debuut nog maken. Ze verving de afscheidnemende Hilliena Zandstra, wie we willen bedanken voor haar inzet en hopen haar snel weer tussen de lijnen te zien scoren. In deze laatste 10 minuten wist de 14-jarige Simon Kempenaar zijn eerste officiële goal, middels een afstandsschot te maken! De wedstrijd werd geëindigd bij een stand van 14-30.

Harkema wist te winnen van Invicta wat een gedeelde zesde en zevende plek opleverde met deze Invicta. Door het nadelige onderlinge resultaat, zal de EXPERT-formatie volgend veldseizoen aantreden in de vierde klasse. Wij willen als selectie het publiek bedanken voor het support gedurende de veld- en zaalcompetities, en hopen jullie allemaal volgend seizoen weer langs de lijn te zien!

Zaterdag 28 april moest het 3e team van Boelenslaan / It Fean thuis aantreden tegen DTS 2. In de aanval begonnen Jenko, Peter, Thelena en Grietje. Het eerste verdedigingsvak bestond uit Jille, Jan Robert, Margriet en Hester. Wisselspelers waren Petra, Atje en Simon.

De thuisploeg begon voortvarend en stond binnen 5 minuten op een 2-0 voorsprong. Hierna stokte de doelpuntenmachine even waardoor DTS na 18 minuten spelen op een 2-4 voorsprong stond. Hierna werd er tot de rust om en om gescoord door beide ploegen, waardoor er een ruststand van 7-8 in het voordeel van de gasten op het scorebord stond.

De Surhuizumers kwamen na de thee goed uit de startblokken en scoorden meteen 4 keer waardoor de achterstand van de Feansters opliep tot 7-12. Hiermee had DTS het gat geslagen en was Boelenslaan / It Fean niet meer in staat om aan te klampen. Inmiddels waren Petra, Atje en Simon binnen de lijnen gekomen voor Margriet, Hester en Jan Robert. Doelpunten van Simon, Petra, Jille en Jenko waren helaas niet voldoende om de achterstand weg te werken, er werd afgefloten bij een stand van 12-18.

Op zaterdag 12 mei mocht Boelenslaan / It Fean 2 weer aantreden op sportpark Loanehiem te Boelenslaan. Waar de vorige thuiswedstrijd werd afgesloten met een 8-22 eindstand was het team gecoacht door Henk de Vries gebrand om het dit keer beter te doen. Gezien het resultaat tegen Lintjo 2 van 21 april, wist de ploeg dat er met mooi weer best gewonnen kon worden.

Waar de vorige warme thuiswedstrijd ook geschikt was om een potje badminton te beoefenen verhinderde de lichte wind dat idee dit keer. Gelukkig voor de roodhemden was scheidsrechter B. Brands bereid om de wedstrijd volgens planning om 14:30 te laten starten.

De Keurslager-formatie begon voortvarend aan de wedstrijd, het aanvalsvak liet zien scherp te zijn en door twee aanvallen optimaal te benutten stond al snel de 2-0 voorsprong op het scorebord. Dat de uit spelende ploeg het hier niet bij liet zitten was snel duidelijk zij scoorden een doorloopbal.

Zaterdag moest It Fean / Boelenslaan aantreden tegen Invicta uit Kollum. It Fean / Boelenslaan kwam goed uit de startblokken en pakte een 2-0 voorsprong. Het scoreverloop ging gelijk op. It Fean / Boelenslaan had een 4 doelpunten verschil voorsprong. It Fean / Boelenslaan ging met een 7-4 voorsprong de kleedkamers in. Het scorend vermogen was laag en dat moest zeker omhoog.

Veel kansen werden er gecreëerd maar niet afgemaakt. Dit beeld kwam ook voor in de tweede helft. It Fean / Boelenslaan vergat te scoren. De bezoekers kregen weer vertrouwen. Helaas wist It Fean / Boelenslaan de voorsprong niet te behouden en kwam Invicta terug op een 8-8 gelijke stand. Er werden nieuwe wissels ingebracht. De bezoekers kwamen op voorsprong.

Met nog 3 minuten te spelen liep It Fean / Boelenslaan tegen een achterstand op, 10-11 stond er op de scorebord. Helaas werd er niet meer gescoord. De eindstand bedroeg 10-11.

Volgende week moet It Fean / Boelenslaan een uitwedstrijd tegen Harkema.