Na een mooi gelijkspel van vorige week tegen Flamingo’s , mocht It Fean/Boelenslaan het afgelopen zaterdag opnemen tegen  DTL uit Hantum.

De Expert-formatie begon sterk aan de wedstrijd. Het was alleen DTL die als eerste de korf wist te vinden. It Fean/Boelenslaan had hier snel een reactie op en wist te scoren doormiddel van een klein kansje.  It Fean/Boelenslaan nam vanaf dit moment het voortouw in de score en wist uit te lopen tot een 3-1 voorsprong.  Alleen wisten we deze voorspong niet lang te houden en maakte DTL de score al snel gelijk met 4-4. Het ging nu steeds gelijk op qua score. It Fean/Boelenslaan maakte nog een verschil  van 2 op het scorebord, maar wist dit niet door te drukken. In de laatste paar minuten van de eerste helft wist DTL toch nog met een voorspong van 8-9 de pauze in te gaan.

DTL kwam erg sterk terug na de pauze en wist al snel een 8-12 voorsprong te creëren.
It Fean/Boelenslaan nam hierna het voortouw qua doelpunten en wist steeds dichterbij te komen.
Waardoor de stand op een 13-13 gelijk kwam.
It Fean/Boelenslaan wist nog 1 doelpunt te maken in de laatste paar minuten van de wedstrijd . Wat de stand op een 14-13 bracht in voordeel voor It Fean/Boelenslaan. Door een verkeerd wisselbeleid bij DTL Was er onduidelijkheid in het slotakkoord van de wedstrijd. Hiervan wist DTL te profiteren en werd er in de laatste seconden van de wedstrijd nog gescoord door DTL. It Fean/Boelenslaan kon nog één aanval opzetten, maar toen werd er al snel afgefloten, waardoor de eindstand  op  een 14-14 bleef.

Afgelopen zaterdag stond de eerste zaalwedstrijd op het programma. Het beloofde direct een spannende te worden, de wedstrijd tussen Flamingo's en It Fean/Boelenslaan werd gespeeld. Een ware derby.
 
Na de flitsende start van de A1 tegen SCO, was de lat hoog gelegd. De selectie van de Flamingo’s speelt vanaf de zaal in nieuwe shirts, gesponsord door bouwbedrijf Tamminga. Wederom bedankt voor het vertrouwen en de steun dit seizoen. Flamingo’s 2 mocht deze als eerste presenteren aan het publiek, helaas werd de wedstrijd afgesloten op 15-21. 
 
Daarna was het de beurt aan Flamingo’s 1. Met hoofdcoach Janco in de basis voor de afwezige Herman werd de bal, gesponsord door sportkantine de Houtmoune, door Ronald in het spel gebracht. Flamingo’s wist de score te openen maar It Fean/Boelenslaan had snel een antwoord. Na de 2-2 wisten de geelhemden uit te lopen naar een prettige voorsprong. Echt doordrukken kon er alleen niet waardoor er met een 12-8 gerust werd. Na de rust had Flamingo's af en toe moeizame momenten, goede kansen werden gecreëerd maar de afronding was niet goed genoeg. Toch werd na een 14-12 de stand weer op een 4 verschil gezet door Reinder. Genoeg voor de winst bleek het echter niet. De EXPERT-formatie wist in de slotfase nog een strafworp te versieren, waarna er direct werd afgefloten op een stand van 16-16. Een wedstrijd waarin Flamingo’s de betere partij was, maar niet bij machte was om door te drukken en de wedstrijd zakelijk uit te spelen. Volgende week nieuwe kansen op 2 punten in de uitwedstrijd tegen Westergo. Voor It Fean/Boelenslaan is dit de thuiswedstrijd tegen DTL. 

Boelenslaan F1 2017

Vandaag zaterdag 14 oktober moest It Fean/Boelenslaan C1 tegen de koploper OKO Bies C1. De vorige wedstrijd werd verloren met 11-3. Het betekend dat het weer een moeilijk wordt. Het eerste aanvalsvak met Arjan, Laura, Elisa en ik begonnen goed, maar konden moeilijk scoren. We stonden al gauw met 0-2 achter. Het andere vak met  Egbert, Elina, Hendrik en Lars speelden goed en creëerden mooie kansen. De bal wilde nog niet door de korf. OKO gaf veel druk, waardoor het erg moeilijk korfballen was. Na 0-5 achter kon Laura scoren, door mooi aangeven van Egbert. Ook gaf Egbert Elina een goeie bal op maat, zodat Elina de ruststand 2-5 maakte. De tweede helft konden we niet meer scoren. We hebben met 2-10 verloren, waardoor ze de kampioenen zijn. Onze geblesseerde Mette-Marit moest helaas toekijken, hoe wij de wedstrijd verloren.

Datum: zaterdag 7 oktober

Zaterdag moesten we tegen LDODK. Volgens Remco en Elske een gewaagde tegenstander.

Om 10:00 begon de wedstrijd en naar een paar minuten werd er al gescoord door Egbert. Kort naar het eerste doelpunt kwam de 1-1. We herpakten ons snel en Arjan scoorde de 2-1 en Frank de 3-2. Een klein foutje volgde en LDODK bracht de stand tot 3-2. Maar Egbert maakte dat snel goed en scoorde de 4-2 en Elisa net voor rust de 5-2.

Na een gesprek en wat drinken konden we er weer tegen aan. Na een minuutje scoorden we al weer. Elisa maakte de 6-2. LDODK zette nog even aan en scoorde ook nog een keer. De stand was toen 6-3. Mette-Marit scoorde de 7-3 en LDODK schoot er ook nog 1 in. De eindstand was 7-4.

Einde Wedstrijd

Gemaakt door Elisa de Jong

De laatste veld wedstrijd moesten we uit spelen tegen LDODK C2. De vorige wedstrijd werd er gewonnen met 7-4, maar er moest hard gewerkt worden om deze wedstrijd met winst af te sluiten. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Er werd goed druk gegeven, door beide ploegen, waardoor het scoren en vrij uit spelen lastig was. We begonnen met het aanval vak van: Egbert, Hendrik, Lars en invalster Hielkje, die overigens een uitstekende korfbal wedstrijd speelde. Als snel stonden we op 0-1 achterstand, maar Egbert bracht met een mooie doorloopbal de stand op 1-1.  Het andere vak met: Arjan, Frank, Laura en Elisa scoorden ook vlot, Frank wist van afstand raak te schieten. 1-2. Door te weinig druk in de verdediging, trokken ze de stand weer gelijk. Weer wist Hielkje de bal goed aan te geven aan Egbert, zodat de doorloopbal keurig door de korf ging. Met nog een sneu doelpunt tegen was de ruststand 3-3. Na rust kwam Aukje de geblesseerde Laura vervangen. We waren echter de beter ploeg, maar het scoren werd ons erg lastig gemaakt. Na de rust kregen we direct twee afstand schoten tegen 5-3. Maar onze invalster Hielkje benutte en mooi klein kansje, en Egbert wist de korf van afstand te vinden 5-5. Vrijwel direct daarna scoorde LDODK weer, maar gelukkig kon Frank nog van afstand raak schieten en werd de eindstand terecht 6-6.  Met een terechte welverdiende tweede plaats sluiten we de competitie uitstekend af.