Op zaterdag 12 mei mocht Boelenslaan / It Fean 2 weer aantreden op sportpark Loanehiem te Boelenslaan. Waar de vorige thuiswedstrijd werd afgesloten met een 8-22 eindstand was het team gecoacht door Henk de Vries gebrand om het dit keer beter te doen. Gezien het resultaat tegen Lintjo 2 van 21 april, wist de ploeg dat er met mooi weer best gewonnen kon worden.

Waar de vorige warme thuiswedstrijd ook geschikt was om een potje badminton te beoefenen verhinderde de lichte wind dat idee dit keer. Gelukkig voor de roodhemden was scheidsrechter B. Brands bereid om de wedstrijd volgens planning om 14:30 te laten starten.

De Keurslager-formatie begon voortvarend aan de wedstrijd, het aanvalsvak liet zien scherp te zijn en door twee aanvallen optimaal te benutten stond al snel de 2-0 voorsprong op het scorebord. Dat de uit spelende ploeg het hier niet bij liet zitten was snel duidelijk zij scoorden een doorloopbal.

Op een zonnige zaterdagmiddag stond voor Boelenslaan / It Fean 2 de wedstrijd tegen Lintjo 2 op het programma. Het was een wedstrijd waar er wederom 2 punten te behalen waren. Zou de wedstrijd in voordeel van Boelenslaan / It Fean worden beslist, zou het 7 punten los komen van Lintjo wat de laatste plaats bezette in de 3e klasse.

De weersgoden waren beide ploegen goedgezind, was er geen korfbal gespeeld hadden beide teams prima kunnen badmintonnen. Door de brandende zon en weinig tot geen wind was het goed vertoeven op sportpark Loanehiem te Boelenslaan.

Om 14:30 uur floot de scheidsrechter F. Bruining in voor de start van de wedstrijd. Voor Boelenslaan / It Fean was de eerste aanval direct succesvol en was de 0 van het scorebord. Gelet op het mooie weer vond ook Lintjo het nodig om mooie aanvallen op te zetten en hierbij een strafworp te benutten. Na de 2-2 begon het team onder leiding van coach Henk de Vries los te komen. Er werd veel gescoord wat resulteerde in een ruststand van 12-6 in het voordeel van Boelenslaan / It Fean.

Na de rust wist de ploeg de scorende lijn voort te zetten, het eerste doelpunt na rust viel op de kant van Boelenslaan / It Fean. Dat de thee in de pauze goed was voor het scorend vermogen liet Lintjo zien. De ploeg wist de bal vaker door de korf te gooien in de tweede helft. Waar Boelenslaan / It Fean nog 5 doelpunten wist te maken werd de tweede helft “gewonnen” door Lintjo, zij scoorden 8 doelpunten.
Gelukkig voor Boelenslaan / It Fean is de regel bij veldkorfbal dat er twee maal 35 minuten wordt gespeeld, waardoor er een overwinning werd behaald tegen Lintjo.

De ploeg kan terugkijken op een goede wedstrijd met goede punten voor de volgende wedstrijd. Deze wordt wederom gespeeld op sportpark Loanehiem te Boelenslaan, de tegenstander is Emmeloord 2. Het eerste fluitsignaal wordt gegeven om 14:30 uur.

Na de mooie overwinning van vorige week, mocht It Fean/Boelenslaan aantreden tegen Joure 2. Na nog maar twee wedstrijden te hebben gespeeld hadden Joure en It Fean/Boelenslaan beide twee punten en een gelijk doelsaldo. Op papier leek het dus een spannende wedstrijd te worden.

Om 19.00 uur gaf de scheidsrechter het startsignaal. It Fean/Boelenslaan begon de wedstrijd goed en Marc opende de score met een afstandsschot. Maar het duurde niet lang of Joure had hier al een antwoord op. Zo ging het door tot de 5-5, It Fean/Boelenslaan scoorde en Joure had antwoord. Hierna zakte It Fean/Boelenslaan iets in en miste kansen, waardoor Joure het voortouw nam en een gaatje sloeg van twee doelpunten. It Fean/Boelenslaan wist de achterstand voor rust niet meer weg te werken, zodat er met 6-8 werd gerust in het voordeel van Joure.

Na de rust draaiden de rollen zich weer om en kwam It Fean/Boelenslaan terug in de wedstrijd. Joure had weliswaar nog steeds de voorsprong, maar It Fean/Boelenslaan vocht door en liet de achterstand niet groter worden. Er zat winst in en dat wilde It Fean/Boelenslaan ook graag behalen. Het duurde lang voordat de gelijkmaker kwam, maar na een paar goed opgezette aanvallen en mooie acties kwam It Fean/Boelenslaan door middel van afstandsschoten en goed benutte strafworpen op 11-11. Dit bleef de stand in de laatste minuten van de wedstrijd. It Fean/Boelenslaan verdedigde sterk en zette nog een aantal goede aanvallen op. In de laatste halve minuut werd het nog extra spannend gemaakt toen Thamara de Boer, die er voor Grietje de Bruin in was gekomen, een strafworp uit het vuur sleepte, die Remco van der Veen wist te benutten. Joure kon nog een kleine aanval opzetten, maar al snel werd er afgefloten waardoor aan het einde van de wedstrijd 12-11 in het voordeel van It Fean/Boelenslaan op het scorebord stond en de punten in eigen huis hield.

 Volgende week speelt It Fean/Boelenslaan 2 tegen Westergo 2 om 19.10 uur in Bolsward.

Zaterdag 9 september reisden we af naar Emmeloord voor de eerste wedstrijd van dit seizoen. Grietje Bron kwam het team versterken en verder speelden Kyra, Merle en Ronald weer hun eerste officiële wedstrijd sinds een lange tijd. Het tweede team ging voortvarend van start en stond al vrij snel op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Remco en Sander. Helaas maakte Emmeloord het weer gelijk, maar dit was van korte duur. Door 2 doelpunten van Remco pakten we direct weer een voorsprong van 2 punten en deze voorsprong werd in de eerste helft uitgebreid zodat we de rust in konden gaan met een stand van 3-7. Ondanks de voorsprong bij rust, bestond nog steeds de kans dat Emmeloord terug in de wedstrijd zou komen. Na de rust pakten we echter de draad weer goed op en liepen uit naar een 4-11 voorsprong. Emmeloord begon de korf uiteindelijk ook wat beter te vinden en bij ons ging het iets moeizamer lopen, waardoor ze iets terugkwamen. De voorsprong was echter al groot genoeg, waardoor we uiteindelijk met een overwinning van 8-13 en twee punten op zak weer op weg naar huis konden. Woensdag 13 september staat de tweede wedstrijd op het programma. We spelen dan om 19:00 tegen DWA/Argo. Joukje Kunnen

Zaterdag 15 april stond de tweede veldwedstrijd op het programma, deze werd gespeeld tegen Harkema 3. De weersomstandigheden waren niet optimaal, maar er is toch nog een puntje afgedwongen. Om 15.00 fluitte de scheidsrechter de wedstrijd in en vanaf dat moment was het volledig focussen op de wedstrijd. Harkema en It Fean/ Boelenslaan hadden beide moeite met de wind en dat resulteerde in een ruststand van 6-6. De tweede helft werd het niet beter met het weer en werd er veel moeite gedaan om tocht tot scoren te komen. Tot de laatste seconden bleef het ook spannend, omdat Harkema in de slotseconden nog gelijk maakte door een strafworp. Volgende week speelt het tweede team van It Fean/ Boelenslaan tegen CSL 3. De wedstrijd zal beginnen om 14.00.

GRONINGEN – De studenten uit Groningen spelen altijd erg vroeg dat heeft het tweede al eerder dit seizoen gemerkt. Parabool 6 was de tegenstander, de Fean-/Loanster combinatie speelde een goede wedstrijd maar scoorde niet genoeg om te winnen.

Het tweede is reëel en weet dat het nu in een mindere fase zit, daarbij moest de gehele selectie maar ook het derde toch met een krappe hoeveelheid personeel doen vanwege blessures en afwezigheid. Het lukte toch om alle teams te laten spelen.
Tegen Parabool ging het eigenlijk volledig gelijk op.
Aanvoerder Jille van Houten maakte na de 1-0 van Parabool de gelijkmaker. Scheidsrechter was de ons allom bekende Jacob Bron die naar Groningen verhuisde voor zijn studie en daar nu ook speelt en nu dus fluit. Even leek de Parabool uit te lopen toen het 3-1 maakte maar Marc de Vries en weer aanvoerder Jille van Houten maakten weer gelijk. Iris vd Veen was onder de korf de baas in de rebound en wist zodoende de aanvallen flink te rekken.
Ook de sterk spelende Joukje Kunnen mikte een prachtig kansje raak.
In de rust kwam spits Hilliena Zandstra de zaak versterken, hoewel zij nog wel de 6-5 raak mikte bleken de friezen toch niet in staat om de hegemonie van de Groningers te doorbreken, na 9-6 toen Fardau de Jong een strafworp uit het vuur sleep, leek er een definitief gat geslagen te zijn.
Maar vechtlust en energie heeft It Fean/Boelenslaan meer dan genoeg is ook al vaker gebleken en na 10-7 kwam het puntje voor puntje weer dichterbij, bij 10-8 eigenhandig door Marc de Vries gescoord, leek alles weer mogelijk.
Helaas keurde onze leidsman een zwaar verdedigd schot door de ijzersterk spelende Marc de Vries toch goed maar IJsbrand vd Meer mikte weer 11-9 raak en de friezen bleven dus aandringen.
Ook toen het 12-9 werd gingen de roodhemden er nog eens goed voor en werd het 12-10. De tijd was tekort om de race helemaal af te maken maar dat ook een verloren wedstrijd mooi en spannend kan zijn bewees ons tweede zaterdag.

Doelpuntenmakers: Jille van Houten 4x, Marc de Vries 3x, Joukje Kunnen, Hilliena Zandstra, IJsbrand vd Meer