Zaterdag 28 april moest het 3e team van Boelenslaan / It Fean thuis aantreden tegen DTS 2. In de aanval begonnen Jenko, Peter, Thelena en Grietje. Het eerste verdedigingsvak bestond uit Jille, Jan Robert, Margriet en Hester. Wisselspelers waren Petra, Atje en Simon.

De thuisploeg begon voortvarend en stond binnen 5 minuten op een 2-0 voorsprong. Hierna stokte de doelpuntenmachine even waardoor DTS na 18 minuten spelen op een 2-4 voorsprong stond. Hierna werd er tot de rust om en om gescoord door beide ploegen, waardoor er een ruststand van 7-8 in het voordeel van de gasten op het scorebord stond.

De Surhuizumers kwamen na de thee goed uit de startblokken en scoorden meteen 4 keer waardoor de achterstand van de Feansters opliep tot 7-12. Hiermee had DTS het gat geslagen en was Boelenslaan / It Fean niet meer in staat om aan te klampen. Inmiddels waren Petra, Atje en Simon binnen de lijnen gekomen voor Margriet, Hester en Jan Robert. Doelpunten van Simon, Petra, Jille en Jenko waren helaas niet voldoende om de achterstand weg te werken, er werd afgefloten bij een stand van 12-18.

Op een zonovergoten sportpark ’t Loanehiem te Boelenslaan werd de wedstrijd tussen Boelenslaan / It Fean 3 en Hoogkerk 4 gespeeld. Op leeftijd gezien hadden we de wedstrijd al dik gewonnen. Tijdens de warming-up ontstond er nog een discussie over de bal, eerst werd er geschoten met een zwart/witte bal daarna werd er overgegaan naar een geel/blauwe bal. Het zijn de kleine details waarin een wedstrijd kan worden beslist of zit het toch meestal tussen de oren, het antwoord laat ik in het midden.

Na een kleine wedstrijdbespreking van Jille waarin werd aangegeven om de bal zorgvuldig door het vak te laten gaan en op het juiste moment te schieten en met de warmte in het achterhoofd goed te blijven drinken tijdens de wedstrijd. Daarna werd de opstelling bekend gemaakt, in de aanval begonnen Jan Robert,Sietse, Thelena en Grietje en in de verdediging Jenko, Jille, Atje en Margriet en de reservebank was dit keer goed gevuld met Peter K., Herman en Hester. De wedstrijd kon beginnen en werd in gang gezet door scheidsrechter Jaap Tel.

Na 3 minuten was het meteen raak met een afstanddoelpunt van Jan Robert maar Hoogkerk had meteen het antwoord klaar en scoorde de 1-1 en ook vrij snel de 1-2. We wisten nu dat het een moeilijke middag zou worden, het scoren ging niet makkelijk. De score ging in het verloop van de wedstrijd gelijk op tot 5-5 na doelpunten van Jille (2x), Jan Robert en Sietse.  Daarna maakten we een kleine tussensprint en leek de wedstrijd beslist, door doelpunten van ja alweer Jille, Atje en Sietse werd de ruststand bepaald op 8-5. In de pauze werd aangegeven om op dezelfde voet verder te gaan en een gaatje van 4 doelpunten te maken, dan was de buit wel binnen.

De tweede helft was weer begonnen en in de 4de minuut was het raak door een afstander van Grietje, maar wie dacht dat de wedstrijd binnen was kwam bedrogen uit. Na de afgesproken wissels Herman voor Sietse en Hester voor Thelena probeerden we om de wedstrijd rustig uit te spelen maar de jeugd van Hoogkerk had zich nog niet bij een nederlaag neergelegd en haalde alles uit de kast en kwam met nog 10 minuten te spelen zelfs met 9-10 voor, Jille tekende met zijn 4de goal voor de 10-10. Hoogkerk maakte vrij vlot weer 10-11 en daarna was het weer onze beurt via een omdraaibal van Jan Robert werd het weer gelijk.

De moegestreden Jille werd vervangen door Peter K. en tot slot kwam Sietse weer in het veld voor Jenko. De wedstrijd leek te eindigen in een gelijkspel. In een ultieme poging werd nog een strafworp uit het vuur gesleept, maar strafworpen en het 3de zijn nog niet een match dus werd een nieuw slachtoffer gezocht om dit karwei te klaren. Sietse was bereid om dit te doen, daar hij bij de Midweek nog op 100% stond, kon hij vandaag die status verspelen maar dat deed hij niet en de wedstrijd werd gewonnen met 12-11. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma om 13.30 uur tegen koploper DTS 2 in Boelenslaan komt allen.

In de reserve 4e klasse B liggen nog alle opties open. Met een kopgroep van 2 ploegen met 12 punten een middenmoot van 3 ploegen met 10 punten en nog wat ploegen die kansloos lijken, maar dat zeker nog niet zijn, is het voor senioren 3 zaak om elke wedstrijd vol voor de winst te gaan.

Na uitgebreid overleg komen we tot een democratisch gekozen opstelling, behalve de wissels, die hebben geen andere keus dan op de bank te zitten. Iets met een blond vak, een donker vak of misschien is het eerder grijs, gaan we volle goede moed van start.

Peter (grijs vak) snapt wat de bedoeling is en scoort in de 1e minuut. Met zijn opdracht om vandaag 8 doelpunten te scoren, lijkt dit zo maar te kunnen slagen. Flamingo’s speelt snel en is goed op elkaar ingespeeld. Dit resulteert na 20 minuten in een achterstand van 6-2.

Ergens in de tussentijd heeft Sietse (uit het blonde vak, of was het toch het grijze?) nog wel een mooie bal weten te scoren. It Fean heeft moeite met scoren, maar weet met goed verdedigend werk de achterstand binnen de perken te houden. Petra scoort voor rust nog 2 keer. We kunnen de pauze in met 6-4.

Welke strategie in de rust is besproken is niet helemaal duidelijk, maar Margriet komt in het blonde vak terecht. Dus dat klopt nu niet meer helemaal, tenzij asblond ook mag. Doet er ook niet toe. Er moet gescoord worden want anders gaan we zonder de punten naar huis.

Jenko maakt het gaatje kleiner, maar dan weet Flamingo’s toch weer verder uit te lopen. Gelukkig gaat het scoren nu iets beter waardoor we toch weer terug kunnen komen naar 9-8. Wordt het dan toch nog spannend? Helaas niet, we redden het niet op. Flamingo’s is gewoon beter vanmiddag en loopt opnieuw uit. Ze winnen de pot met 14-10. 

Volgende week komt Hoogkerk 4 naar Boelenslaan waar senioren 3 om 13:30 uur deze jonge ploeg de baas moet zien te blijven. Om aan de goede kant van de streep te blijven, zal senioren 3 weer alles uit de kast moeten halen. Komt het zien!