Zaterdag 9 september ging de wedstrijd tegen de C2 van LDODK niet door in verband met het slechte weer. Dus zaterdag 16 september werd onze debuutwedstrijd in Surhuizum gespeeld. Onze C1 bestaat grotendeels uit nieuwe teamleden, dus we waren allemaal benieuwd hoe de wedstrijd tegen DTS C1 zou gaan verlopen.

We gingen van start in de verdediging met Hendrik, ik, Mette Marit en Elina. De aanval begon met Elisa, Laura, Lars en Frank. Daardoor begon Arjan op de bank. We speelden de eerste helft meteen al goed samen en dus werd al snel de eerste goal gescoord door Elisa. Ze was op dreef en maakte met een fraaie inloopbal de 0-2. Vervolgens maakte ik er met een inloopbal 0-3 van. Dit leek een gemakkelijke winst te worden, want ook Elina scoorde met een inloopbal. Het was 0-4 en met deze stand gingen we de rust in.

Elske en Remco, onze trainers en coaches, waren tevreden over ons spel. Wel moesten we iets minder snel schieten. Oké, duidelijk. We gingen enthousiast het veld weer op. Het werd 1-4, zou het dan toch nog spannend worden? Nee, want Elisa besloot er met een inloopbal 1-5 van te maken. Arjan kwam vervolgens in het veld en ik nam op de bank plaats. Elina maakte er 1-6 van en Hendrik scoorde de laatste goal.

Met een 1-7 eindstand zijn we de competitie goed gestart, alhoewel de eindstand veel hoger had kunnen zijn als we de vele kansen beter hadden benut. Volgende week zaterdag is om 10.00 uur de thuiswedstrijd (in Surhuisterveen) tegen DTS C1, gaan we dan wederom knallen?

Zaterdag kregen beide seniorenteams van Boelenslaan nieuwe Trainingspakken van Sponsor Vastbouw uit Rijssen aangeboden. Tevens werden de trainer, bonds scheidsrechters en coaches voorzien van coachjassen. Ook kreeg Boelenslaan van KV It Fean twee fraaie zitbanken aangeboden, Dit naar aanleiding van het feit dat It Fean vorig jaar de eerste helft van de veldcompetitie gebruik maakte van het korfbalveld van Boelenslaan. Op de foto’s het tweede achttal en de eerste selectie op het aangeboden bankje
Op de andere foto het aanbieden van de bankjes door de voorzitter van It Fean aan

 

Boelenslaan 1 2014

 

Boelenslaan 2 2014

 

Bankjes

Vrijdag 1 oktober stond deze wedstrijd om 19:30 op het programma zonder Tjeerd, maar met Lammerd van der Veen. Die voor de wedstijd nog even de speelstijl van WIK aan onze junioren, doorgaf en waarschuwde waar wij op moesten letten. ( is hier trainer geweest)

Helaas was dit in de eerste helft niet aan ons besteed. Nadat Hendrik Bos met een mooie inloop bal 0-1 had gemaakt, scoorde WIK fraai uit een vrijebal. Het was nu weer de beurt weer aan Boelenslaan  om te scoren, Jan Boomsma benutte een kansje achter de korf 1-2. WIK antwoorde weer hierop met 2-2. Jan van der Veen schoot van afstand raak 2-3, weer antwoorde WIk door de gelijkmaker te maken 3-3. Even later liet wik ook de 4-3 aantekenen. Boelenslaan kreeg een strafworp mee maar J.Boomsma. miste wat wel jammer was want we moesten de aansluiting behouden. Gelukkig was Anneke Gal die van afstand de stand weergelijk trok 4-4. Voor de rust werd er nog eenmaal gescoord door wik 5-4,  zodat we met kleine achterstand aan de thee gingen.

Lammerd vertelde in de rust wat er zoal fout ging, en dat we onze sterkste punten beter moesten uitspeelen. De peptalk en de thee waren er bij ons zeer goed ingevallen, want het was Jan van der Veen die met een fraaie inloop bal er 5-5 van maakte. En je kon zien dat het bij ons wat gemakkelijker draaide, het was anneke die met een inloop bal 5-6 scoorde. WIK stribbelde nog even tegen en maakte er 6-6 van, Maar ze konden niet meer brengen wat bij hun in de eerste helft wel lukte. Jan van der Veen maakte een mooie inloper 6-7,hierna ook nog één van afstand 6-8. Het was J boomsma die van afstand 6-9 aantekende, wik probeerde nog een keer terug te komen door de 7-9 te maken. Maar Jan van der Veen weer met een inloopbal maake het, tevens het laatste doelpunt van de wedstrijd en de eindstand op 7-10 zette. Een welverdiende winst voor boelenslaan, zeker over de tweede helft gezien. Een Mooie spannende wedstrijd voor het publiek, die aan de zijlijn wel aan hun trekken zijn gekomen.

J.van der velde.