Afgelopen zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd in de zaal op het programma in de derde klasse. It Fean/Boelenslaan 1 mocht thuis aantreden tegen WWC 1. Een bekende tegenstander, op het veld hebben de ploegen elkaar ook getroffen en toen ging WWC er met de winst vandoor. De roodhemden wisten dus dat ze gelijk de eerste wedstrijd er moesten staan om dit keer de twee punten in Surhuisterveen te houden.

Het publiek kreeg vanaf het startsignaal gelijk een boeiend en snel spel te zien. De EXPERT-formatie wist als eerste de korf te vinden middels een mooie doorloopbal van Lubbert Jan Dijk. Echter WWC had hier gelijk een antwoord op. Na de gelijkmaker op 2-2 wist WWC twee keer te korf te vinden. Dit is voor WWC de enige keer dat zij op voorsprong hebben gestaan. Na 10 minuten spelen kwam It Fean/Boelenslaan steeds beter in haar spel en wisten de aanvallen goed af te ronden, waardoor de stand al gauw opliep naar 9-4. Beide ploegen wisten nog tweemaal te scoren in de eerste helft, waardoor er gerust werd met een 11-6 voorsprong voor It Fean/Boelenslaan.

Na de pauze ging de thuisploeg verder waar het was geëindigd met de eerste helft en liepen uit naar een 16-6 voorsprong. Coach Lammert van der Veen paste nog enkele wissels in de tweede helft toe, maar de wedstrijd was al duidelijk gespeeld. Toch bleef It Fean/Boelenslaan vechtlust zien tot aan het eind. En zo werd de eerste zaalcompetitie wedstrijd afgerond met een prachtige overwinning van 22-13.

Volgende week reist het eerste team van It Fean/Boelenslaan af naar Ferwert om het om 20.30 uur op te nemen tegen NQL 1.

Afgelopen zaterdag stond voor It Fean/Boelenslaan  de late uitwedstrijd tegen Ny Quick Libben op het programma. Vooraf wisten de roodhemden dat het een gelijkwaardige tegenstander is en dat er geknokt moest worden voor de punten. De eerste helft leken de punten mee te gaan naar Surhuisterveen, maar na de rust konden de gasten de voorsprong niet ver genoeg uitbreiden en in een  turbulente slotfase werd een gelijkspel door de thuisploeg eruit gesleept.

Na het beginsignaal wist Ny Quick Libben vrij snel de korf te vinden. De gasten wisten meteen aan te sluiten, tot 3-3 bleef dit doorgaan. Toen pakte de EXPERT-formatie de draad op en wist op 2 punten voorsprong te komen. Bij rust was de voorsprong 5-7.

In de pauze werd de ploeg erop geattendeerd dat de voorsprong uitgebreid moest worden, anders zou het in de slotfase nog spannend worden.

Na de rust bleven de gasten doorgaan en werd  de score uitgebreid naar 3, maar het gat van 4 kon niet geslagen worden. Opgelegde kansen werden gemist en de thuisploeg wist gestaag mee te scoren.

5 minuten voor tijd was de stand 11-14 en leek het gespeeld te zijn, maar de thuisploeg wist nog even aan te zetten en kwam een minuut voor rust op 13-14. De bal kwam nog in de aanval terecht en na een actie naar binnen legde de scheidsrechter de bal op de stip. Deze werd gemist, maar mocht overgenomen worden. Toen werd het alsnog 14-14. Helaas een verloren punt voor It Fean/Boelenslaan.  Volgende week speelt It Fean/ Boelenslaan thuis om 18:50 uur tegen DIO in de Surventohal.

In het laatste weekend van oktober stonden de eerste return wedstrijd alweer op het programma. Dit vanwege een zaalprogramma dat later begint en dus later eindigt. Er is dan door de vele feestdagen te weinig tijd om alle return wedstrijden te spelen, dus moet er eind oktober nog buiten gespeeld worden. Met het mooie weer van de afgelopen weken leek dit geen bezwaar, maar de laatste dagen leek het met een regenpartij af te lopen. Maar om 15.00 uur begon de zon te schijnen in Boelenslaan. Na 60 minuten in het  mooie weer te hebben gespeeld stond de thuisploeg aan de zonnige zijde van de eindstreep en bleven de punten in Boelenslaan.

Na het beginsignaal wist Deinum de score te openen, gelukkig kon De EXPERT formatie hier snel op reageren en er 1-1 van maken. Een tactische wissel werd meteen toegepast bij de thuisploeg en deze pakte, bleek later, goed uit. 2 dames werden van vak gewisseld. Boelenslaan wist 3 maal op rij te scoren en liep uit naar een 3-1 voorsprong. Deinum kon 1 goal maken, waarop de thuisploeg weer 2 wist te maken. Om en om werd er gescoord voordat de coach van Deinum een Time-out aanvroeg, dit pakte halverwege de 1e helft goed uit voor de gasten. Een 7-3 achterstand werd rechtgezet tot een 9-9 ruststand.

Trainer, Lammert van der Veen, wees de ploeg erop dat er goed werd gevochten voor iedere bal, maar dat er verdedigend wat slordigheden waren. Waardoor we Deinum weer terug hebben laten komen.

De 2e helft begon aan beide kanten stroef. De eerste 10 minuten werd er hard gewerkt voor een goal, maar beide verdedigende vakken hadden de zaken goed op orde. Gelukkig wisten de heren van Boelenslaan/It Fean deze ban te breken en maakten er een 13-9 voorsprong van. Deinum wist nog 1 goal te maken, waarop de thuisploeg nog 4 keer de korf wist te vinden en daarmee de uitslag op 17-10 bracht. Andere concurrent WWC liet punten liggen. Dus de EXPERT formatie gaat met een gedeelde 2e plek met 10 punten de zaal in. Alleen Lintjo staat met 12 punten boven Boelenslaan/It Fean.

De zaal competitie start zaterdag 25 november, exacte tijd en locatie is nog bekend. Houd daarvoor de site in de gaten!

Afgelopen zaterdag had het team van Boelenslaan en It Fean 1 haar tweede thuiswedstrijd dit veldseizoen en mocht aantreden tegen Noveas 1 uit Steenwijk. Het tweede team had de punten al binnengesleept door in de laatste minuten van de wedstrijd de winnende goal te maken. Maar ook het eerste team wist deze zaterdag de punten in Boelenslaan te houden door overtuigend te winnen.

De EXPERT-formatie begon sterk aan de wedstrijd, waardoor er binnen een paar minuten al een 6-0 voorsprong op het scorebord stond. Vervolgens brak er een periode aan van slordigheid en een iets te statisch spel aan de kant van de roodhemden. Noveas wist de 0 van het scorebord te krijgen door middel van een paar gelukstreffers. Wel wist de thuisploeg nog enkele keren te scoren. Hierdoor gingen beide teams de kleedkamers in met een stand van 10-6.

Na de pauze veranderde er weinig aan het spelbeeld. Noveas had moeite om de aanvallen goed op te zetten door sterk verdedigend werk van Boelenslaan/It Fean. De EXPERT-formatie kreeg veel ruimte voor het schot, maar moest wel enigszins investeren om een goede rebound neer te zetten. De korf werd echter goed gevonden en zo wist het combinatieteam makkelijk uit te lopen. Na 60 minuten spelen floot de scheidsrechter af met een stand van 21-8 in het voordeel van Boelenslaan/It Fean. Complimenten via deze weg voor de juniorendames Grietje de Bruin, Joëlle van der Hoek en Thamara de Boer die uitstekend mee hebben gespeeld door de afwezigheid van enkele dames van het eerste team.

Volgende week is de laatste wedstrijd op het veld. Boelenslaan/It Fean 1 mag het opnemen tegen Deinum 1 op sportveld Loanehiem in Boelenslaan. De starttijd is naar voren gehaald i.v.m. de door de jubileumcommissie georganiseerde puzzelrit, welke na de wedstrijd zal plaatsvinden. Hierdoor start de wedstrijd om 15.00 uur.

Zaterdag 13 Oktober moest Boelenslaan/ It Fean aantreden tegen Wik’34 Damwoude.

De wedstrijd werd gespeeld in Damwoude. De spelers hadden er mooi weer bij en het beloofde een spannende wedstrijd geworden.

Dinsdag hadden de beide ploegen elkaar ook al getroffen tijdens een bekerwedstrijd waar It Boelenslaan/ It Fean de punten mee naar huis namen.

De scheids gaf het fluit signaal en de wedstrijd was begonnen. De expertformatie wist als 1e de korf te raken. Hier wist Wik’34 gelijk antwoord op te geven. Het lukte Boelenslaan/ It Fean om een gaatje te slaan met 1-4.

Hierna kon Wik’34 ook makkelijk de korf vinden en stond het in de rust 3-4

De 2e helft was begonnen. Boelenslaan/ It Fean raakte als 1e de korf en wist de korf meerdere malen te vinden. De doelpunten werden gescoord waardoor Boelenslaan/ It Fean een voorsprong had van 6 doelpunten. Wik’34 scoorde ook meerdere malen maar het mocht niet baten voor Wik’ 34, want Boelenslaan/ It Fean ging er met de punten vandoor. De eindstand was uiteindelijk 8-14.