Heerlijke overwinning voor Boelenslaan / It Fean 2

Op zaterdag 5 oktober moest het tweede aantreden tegen de nummer 4 Lintjo 2. Na een korte voorbespreking en een goede warm-up, begonnen Jan, Daniël, Femke en Stella in de aanval en Jelmer, Remco, Marije en Thamara in de verdediging. Sannah, Roan en Jille hielden een goede bank bezet. De wedstrijd werd onder ideaal korfbalweer ingefloten door scheidrechter Brouwer.

Het team kon vrijuit spelen en kreeg gelijk veel kansen. Toch kwamen drie van de eerste vier doelpunten uit vrije ballen en strafworpen. Van te voren werd al aangegeven dat de tegenstander fysiek zou spelen. Dus waren er veel overtredingen, maar de scheids hield het vandaag kort. Halverwege de eerste helft stond het 6-2, niks aan de hand. De coach hoefde alleen maar op de details te coachen en had dus een rustige middag. Het tweede bleef veel kansen creëren en liep uit tot 12-2 bij rust.

In de rust werd besproken de eerste helft te herhalen, ook leek dat voor sommige spelers wat voorbarig. Sannah kwam er na de rust in voor Stella. Na de rust ging Boelenslaan / It Fean vrolijk verder met scoren, maar had de scheids de stand niet zo goed bijgehouden als de rest en was er even verwarring, toch 13-2. Na tien minuten kwam Roan in het veld voor Jan en had hij even moeite om in het ritme te komen.

Waar de tegenstander veel balverlies leed door de goede druk van de verdediging werden de kansen en acties bij de thuisploeg alleen maar mooier. Waar in de rust werd gedacht de eerste helft niet te evenaren, werd deze zelfs overtroffen en werd na een heerlijk uurtje een eindstand van 27-3 bereikt. Nu ongekende weelde, maar met beide benen op de grond en op naar NQL om de prestatie te benaderen.