It fean/Boelenslaan 1 – Joure 1 30-10-2021

Al voordat het expert-team het thuisveld opliep wisten ze dat het geen makkelijke pot zou worden. De thuisploeg wilde deze wedstrijd extra graag winnen omdat ze de vorige keer nog maar net met 1 punt verschil hadden verloren. Ze gingen dus gefocust het veld op. En dat was de merken in de beginfase van de wedstrijd.

De eerste 2 begintreffers werden gemaakt door Jan. We waren los. De goals vallen er vloeiend in bij It fean/Boelenslaan. Joure pakt ook af en toe nog wel eens hun goals, maar de thuisploeg heeft de duidelijke overhand in de eerste helft en die wordt daarom ook met een overtuigende 9-5 geëindigd.

Toch gaf Joure zich niet zo snel gewonnen. Ze komen in de eerste fase van de 2e helft weer terug tot 11-9. Dan wordt het toch wel weer spannend. Daarom besloot coach Ron Berkenbos een aantal wissels in te brengen. Femke gaat er geblesseerd uit en Anna komt in haar plaats. Ook wordt Daniel gewisseld voor Jelmer. Toch bleef het een spannend slotfase van de wedstrijd. De expert-selectie had moeite met scoren, maar ze hielden het ook goed vast in de verdediging. Uiteindelijk besloot de coach om Daniel er telkens in de aanval in te zetten en Lubbert-jan in de verdediging. Het duurde lang voordat er weer gescoord werd, maar uiteindelijk wist de thuisploeg toch weer een gaatje te maken in het scoreverloop. De eindstand was 14-11. Een mooie prestatie!