It Fean/Boelenslaan 1 verliest na een zinderende slotfase

Afgelopen zaterdag moest de EXPERT-formatie aantreden tegen DTL uit Hantum. DTL had tot dusver nog geen punten behaald en vervulde daarmee de gevreesde nummer 8 positie op de ranglijst. Het vlaggenschip van it Fean/Boelenslaan heeft het deze competitie moeilijk, maar om zich te distantiëren van de onderste regionen en aansluiting te houden met de middenmoot, moest er vandaag gewonnen worden. Na een mooie en spannende wedstrijd van het tweede, werd om half vier de camera ingeschakeld voor de livestream van de EXPERT-formatie.

De openingstreffer was voor DTL, maar al vrij snel werd deze achterstand weggepoetst. It Fean/Boelenslaan nam de leiding over, maar wist de score niet verder te brengen dan 3-1. Deze stand heeft vrijwel de hele eerste helft op het scorebord gestaan. Aanvallend werden er te veel gooi fouten gemaakt, kansen werden niet afgerond en ook de rebound had het lastig. Gelukkig had de verdediging de zaken goed op orde, waardoor ook DTL moeite had om tot scoren te komen. Voor de pauze wisten beide ploegen nog twee keer te scoren, waardoor er bij een stand van 5-3 werd gerust.

DTL begon de tweede helft sterk. Met vier doelpunten op rij waren de rollen omgedraaid; 5-7. Jan Boomsma wist deze reeks te onderbreken, maar DTL zette haar scorende lijn door. Met wederom vier doelpunten op rij van de tegenstander keek it Fean/Boelenslaan 10 minuten voor het einde van de wedstrijd tegen een 6-11 achterstand aan. Met behulp van een aantal goeie wissels werd het spel van de EXPERT-formatie beter, gretiger, aanvallend sterker en werd de achterstand wederom weggeveegd. De ingewisselde, sterk spelende Femke Geertsma wist via een fraaie doorloopbal de stand op gelijke hoogte te trekken; 11-11. In de laatste minuten was de spanning om te snijden en moesten er risico’s genomen worden om de wedstrijd over de streep te trekken. DTL wist nog een strafworp te versieren, maar gelukkig trok Lubbert-Jan Dijk de stand weer gelijk. Met nog één minuut op de klok wist DTL nog een keer te scoren en werd de wedstrijd bij een stand van 12-13 tot een einde gefloten.

Een zuur verlies, maar de ruggen moeten weer gerecht worden. Aankomende zaterdag staat namelijk dé derby van het veldseizoen op het programma. Het vlaggenschip van it Fean/Boelenslaan zal hier alles op alles moeten zetten om de stoomtrein uit Surhuizum tot een halt te roepen. Momenteel staan zij namelijk op een tweede plaats, met 10 punten uit zes wedstrijden. Om 15.30u zal de wedstrijd DTS – it Fean/Boelenslaan op sportpark Woudlust in Surhuizum gespeeld worden. Via de socials van DTS zal deze wedstrijd voor het thuisfront te volgen zijn.