It Fean/Boelenslaan doet goede zaken in en tegen Stadskanaal!

Zaterdag 26 januari reisde het eerste team van it Fean/Boelenslaan af naar Stadskanaal. Na de afgelopen verliespartijen werd het voor de EXPERT-formatie weer eens tijd voor een overwinning. Om 18:50 uur gaf dhr. J. Jonkman het startsignaal van de wedstrijd. Na drie minuten in de wedstrijd moest de scheidsrechter echter zijn verlies geven door een vervelende blessure. Na onderling overleg tussen beide teams werd het probleem opgelost en kon de wedstrijd worden voortgezet.

It Fean/Boelenslaan begon de wedstrijd met veel kansen. Dit resulteerde al vrij snel in een 0-2 voorsprong. Aangezien de EXPERT-formatie zichzelf niet genoeg beloonde voor de gecreëerde kansen en Stadskanaal de korf ook wist te vinden, stond halverwege de eerste helft een stand van 4-4 op het scorebord. Toch wist it Fean/Boelenslaan nog een keer aan te zetten, wat ervoor zorgde dat er met een stand van 5-9 gerust kon worden.

Na de rust wist de EXPERT-formatie door te scoren. Stadskanaal kwam echter verrassend terug met een aantal mooie afstandsschoten, waardoor het geslagen gat van zes doelpunten; 5-11, terug werd gebracht tot een gaatje van twee doelpunten; 9-11. Een spannende fase volgde, waarin it Fean/Boelenslaan steeds het voortouw nam, maar Stadskanaal kon volgen. Stadskanaal wist de roodhemden terug te dringen naar een voorsprong van slechts één punt; 11-12. Wat eerder in de eerste helft gebeurde, gebeurde ook in de tweede helft: de EXPERT-formatie toonde haar veerkracht. Na een aantal mooie aanvallen kon de bank weer ademhalen, want de voorsprong werd uitgebouwd naar 13-17. Deze voorsprong werd niet meer wegegeven, waardoor de wedstrijd bij de stand van 15-21 tot een einde werd gefloten.

Volgende week staat wederom een belangrijke wedstrijd op het programma waarin punten moeten worden gehaald. It Fean/Boelenslaan zal om 17:20 uur aantreden tegen WWC in Easterein.