It Fean / Boelenslaan wint eerste veldwedstrijd

Afgelopen zaterdag stond voor It Fean / Boelenslaan de eerste veldwedstrijd op het programma. Ze speelden uit tegen WWC. Beide ploegen stonden voor de wedstrijd met 10 punten op een gedeelde tweede plaats in de competitie. Voor beide ploegen dus een belangrijke wedstrijd.

Na het beginsignaal was het de EXPERT-formatie die snel een kleine voorsprong kon pakken. De gasten wisten meteen aan te sluiten tot 4-4. Het was de goed spelende Remco Zijlstra die al vrij snel de stand weer naar 4-5 bracht. Tot de rust bleef de stand gelijk op gaan en vlak voor de rust kwam It Fean / Boelenslaan op een belangrijke 7-8 voorsprong.

In de pauze werd de ploeg erop geattendeerd dat de voorsprong uitgebreid moest worden, anders zou het in de slotfase nog spannend worden. Door scherp te starten na de rust en enkele wissels toe te passen was de voorsprong al snel uitgebreid naar 8-12. WWC zette nog even aan en wist nog terug te komen tot een 11-14. Maar It Fean / Boelenslaan bleef rustig en zocht geduldig naar de juiste kansen, zo kon de wedstrijd uitgespeeld worden en gingen de punten meer naar Surhuisterveen, 13-15.

It Fean / Boelenslaan speelt komende dinsdag de bekerwedstrijd thuis tegen Pallas 08 om 20:00 uur. Op 11 mei is de eerste thuiswedstrijd tegen Veenwouden om 15:30uur.