Joure 1 – It Fean / Boelenslaan 1: 16-16

Op zaterdag 5 februari om 13:30 uur begon voor de EXPERT-formatie de eerste wedstrijd in de verkorte competitie opzet. De wedstrijd was tegen Joure, een bekende tegenstander. Het team wist dat het een zware wedstrijd zou worden en dat alles gegeven moest worden om een goed resultaat te behalen.

Na het startsignaal schoten ze uit de startblokken. Door 3 goals van Daniël en 1 van Sander stond er al snel een stand van 1-4 op het scorebord. Hierdoor moest Joure al een time-out aanvragen. Na de time-out kwam Joure beter in hun spel en werd de stand gelijk getrokken op 6-6. Er werd no geen paar keer gescoord in de eerste helft, wat een 8-7 ruststand betekende.

Ook de tweede helft begon de EXPERT-formatie scherp. Een run van 5 doelpunten voor een gaatje van 4 doelpunten. Deze voorsprong kon niet lang worden volgehouden. Joure stelde gelijk orde op zaken en maakte de stand 12-12 gelijk. De slotfase was erg spannend, om en om werd er gescoord. In de laatste secondes wist Daniël, bij een 16-16 stand, onder grote druk de 16-17 te maken. De verdedigende druk was echter zo goed, dat de scheidsrechter de goal verdedigd gaf. De beide teams hielden elkaar dus in evenwicht.

Volgende week speelt It Fean/Boelenslaan thuis tegen Westergo. De wedstrijd begint om 16:20 uur in de Surventohal. Na een lange tijd is publiek weer toegestaan en we kijken er naar uit om weer in een volle hal te spelen.