Lintjo 1 VS It Fean/Boelenslaan 1

Na de nederlagen van afgelopen weken begon de EXPERT-formatie zaterdag 27 september vol energie en strijdlust aan de wedstrijd tegen Lintjo 1. Ook coach Ron vond dat er nu echt meer moest gebeuren en dat er gewonnen moest worden! In de eerste aanval scoorde Lubbert Jan de openingstreffer en stonden we gelijk 0-1 voor. In snel tempo scoorde It Fean/Boelenslaan er nog drie bij, en na ongeveer een kwartiertje stond de EXPERT-formatie met 1-4 voor. Dit gat werd echter verholpen door de tegenstander, die de stand naar een gelijk van 4-4 bracht. Gelukkig scoorde Nynke Spijker er nog snel twee in, waaronder een mooie strafworp, en gingen we met een stand van 4-6 de rust in.

Blij met hoe er gespeeld werd, ging het eerste met goede moed de tweede helft in. Jan scoorde gelijk de 4-7, en ook nu bleven de doelpunten komen bij It Fean/Boelenslaan. Met nog zo’n tien minuten op de klok stonden ze met 6-12 voor. De winst leek in zicht te komen. Toch verzwakte het team de laatste minuten wel weer. Ze kregen een paar doelpunten om de oren, en Lintjo wist het tot op het einde nog erg spannend te maken, door de stand terug te brengen naar 11-12.
Met deze stand werd het eindsignaal gegeven door de scheidsrechter. It Fean/Boelenslaan 1 kon met een tevreden gevoel de eerste twee punten mee naar huis nemen.
Volgende week wordt er weer om 15.30 een thuiswedstrijd gespeeld tegen Spannum 1.