Roreko 1 – it Fean/Boelenslaan 1

Zaterdag 14 december stond er een belangrijke wedstrijd voor it Fean/Boelenslaan 1 op het programma. De EXPERT-formatie moest aantreden tegen ongeslagen koploper Roreko. Na de winst op VZK/Donkerbroek vorige week, stond it Fean/Boelenslaan op een gedeelde 2e plek. Om dus aansluiting bij de top te houden, moest er gewonnen worden. Vorige week is de EXPERT-formatie niet geheel ongeschonden uit de strijd gekomen, basisspeelster Anna Kok brak haar pink waardoor ze deze wedstrijd aan haar voorbij moest laten gaan. Gelukkig waren Marije Brouwer en Sannah de Roo mee als goeie vervanging!

Om 18.30u gaf scheidsrechter Schreuder het startsignaal van de wedstrijd. Roreko liet vanaf minuut één zien waarom zij koploper van 3e klasse-3A zijn. Het ene na het andere schot viel door de korf. De EXPERT-formatie keek dan ook vrij snel tegen een 4-0 achterstand aan. Na twee doelpunten van het it Fean/Boelenslaan, wist Roreko wederom vier doelpunten op rij te scoren. Bij de stand van 8-2 werd Simon Kempenaar in de ploeg gebracht om het lengteverschil te compenseren. Mede door domme verdedigende fouten wist Roreko de voorsprong te behouden en werd er bij een stand van 14-7 de kleedkamer opgezocht.

Trainer/coach Ron Berkenbosch gaf in de pauze aan dat de verdedigende fouten eruit gehaald moesten worden en dat spelers zichzelf moesten gaan belonen met doelpunten.

De tweede helft startte met een mooi doelpunt van Jan van der Veen. De score ging de eerste 10 minuten gelijk op. Na een doelpunt van Sander van der Veen, wist Roreko wederom vier keer op rij te scoren; 20-10. De EXPERT-formatie rechtte de rug, stond op, en liet zien dat ook zij de korf wisten te vinden. Met vijf doelpunten op rij van vijf verschillende spelers tot resultaat. Roreko nam in reactie hierop een time-out, en wist hierna haar score toch door te zetten. Na 60 minuten spelen stond er een stand van 25-16 op het scorebord.

It Fean/Boelenslaan 1 heeft nu drie weken de tijd om zich weer op te laden voor het nieuwe jaar. De eerstvolgende wedstrijd op het programma is een thuisduel tegen Mélynas 1. Het startsignaal van deze wedstrijd zal op zaterdag 11 januari, 18.10u in de Surventohal klinken.