Westergo D1 tegen It Fean / Boelenslaan D2

Na een mooie rit door het Friese landschap zijn we in Bolsward aangekomen. Door het ruilen van rijden, was en verslag weten we niet meer welke ouder wat moet doen. Gelukkig is daar Anneke (moeder van Emma) die alles goed op de rit houdt. De was is duidelijk, verslag ook! Dus bij deze….

We starten met Michelle, Anoek, Eva en Janke in de verdediging. Rihanna, Femke, Nynke en Emma starten in de aanval. We zitten er direct scherp op. Westergo krijgt geen kans, de bal gaat naar de aanval. Maar al gauw onderschept Westergo de bal.  Zo gaat het heen en weer, zonder doelpunten. Na een hele snelle gooiactie van Emma, scoort Rihanna prachtig vanuit de draai een klein kansje. We hebben dan 8 minuten gespeeld. 

Na 12,5 minuten wordt er gewisseld van vak en functie. De meiden verdediging strak, Westergo krijgt weinig kansen. De aanval heeft genoeg kansen, maar ze gaan er maar niet in! We gaan de pauze in met 0-1 voorsprong. 

De 2e helft gaat van start, ook nu wordt er goed verdedigd. Helaas komt Westergo toch op 1-1. Na een vrije bal komt Westergo op voorsprong. De aanval werkt hard maar heeft moeite om de bal bij de korf te krijgen. Westergo verdedigd ook heel goed! Wat wordt het spannend..bijna scoort Nynke. We wisselen weer van vak en functie. Gelijk worden we gevaarlijk met een paar mooie kansen van Anoek en Eva. Maar weer is het Westergo die scoort. Gelijk daarop antwoord It Fean / Boelenslaan met een prachtig goal van Janke, 3-2.

Maar helaas, de tijd tikt weg en we scoren niet. Na een laatste onderschepping gooit Anoek nog een lange bal richting de korf. Eva pakt hem op en in een allerlaatste poging, schiet ze de bal. Maar helaas, helaas deze mist ze op een nippertje. De tijd is om, de scheidsrechter fluit en.. de wedstrijd is verloren. 
De meiden hebben super gewerkt, volgende week gaan we er weer voor!