Bekeravontuur It Fean / Boelenslaan B1 ten einde

Peter Koopstra Wedstrijdverslagen 20 mei 2022

Naast de reguliere competitie deed de B1 van Boelenslaan / It Fean ook nog mee aan de bekercompetitie. We zouden het bijna vergeten.
Vorig jaar, voor de zaal, voor de corona-stops was er op 5 oktober de vorige wedstrijd. In Boelenslaan werd  Pallas ’08 B1 na een 9-2 ruststand, met 17-4 overtuigend terug naar Leeuwarden gestuurd. En daarmee stond de B1 opeens in de kwartfinale, op 10 mei.
8 noordelijke teams van allemaal ‘grote’ clubs, daar stond opeens ‘onze’ jeugd tussen, een mooi plaatje.

En dan speel je natuurlijk tegen een zware tegenstander: LDODK B1. Hoe groot is dan de kans dat je doorgaat naar de volgende ronde ?
Dus dan bereid je je even voor als coach en spelers.
De tegenstander speelt in de hoofdklasse, ze staan op de 2e plaats in de hoofdklasse, ze hebben slechts 1 wedstrijd verloren in de hoofdklasse en maken 18,5 doelpunten per wedstrijd tegen een tegenstander in de hoofdklasse. Dan doe je het niet slecht.
Dan onze B1, we scoren tussen de 10 en 15 doelpunten in een wedstrijd en spelen net een paar niveautjes lager. Wat zijn de kansen dan op winst tegen LDODK? Vrijwel nul natuurlijk. Niet te dik verliezen er een leuke wedstrijd van maken worden dan nieuwe doelen.

Vol goede moed stappen we het veld op. We hebben er zin in, de energie spat er vanaf. We zullen ons goed verweren. En dat lukt ook wel, maar LDODK is toch zo goed. LDODK is zo goed ingespeeld, ze weten elkaar in een hoog tempo en blindelings te vinden. De time-outs worden gebruikt om even wat rust te brengen, maar LDODK trekt zich daar niets van aan. Met de pauze staat het al 16-2. José en Johan hebben gescoord. 
In de pauze is het tijd om even te evalueren en nieuwe doelen te stellen: LDODK moet de 30 doelpunten maar niet halen en blijven zelf scoren.
Aanvallend komen we toch niet in het spel. We willen te graag (als we niet kunnen) en LDODK weet de druk er goed op te houden.
Toch scoren we in de 2e helft ook nog 4x: Emma, Eva (2x) en Sharon. Het is de laatste regel van het scoreformulier die gebruikt wordt voor de eindstand: 26-6.
We mochten heel even dromen, maar natuurlijk gaat LDODK door naar de volgende ronde. En waarschijnlijk kunnen we nu al voorspellen dat we hebben verloren van de toekomstige winnaar van de bekerfinale.
Met 6 gescoorde doelpunten, een leerzame ervaring keren we weer naar huis, einde bekeravontuur.

Voor de liefhebber:
Aspirantenbeker (Noord), halve finale, 24 mei, om 19.30 uur.
Mid-Fryslân/Jansma Burdaard – AVO
LDODK/Rinsma Modeplein – Nic.