It Fean/ Boelenslaan verliest derby

Na de nederlaag van vorige week tegen DTL, stond er deze week de belangrijke uitwedstrijd tegen DTS op het programma. Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd gezien de stand op de ranglijst.

Het begin van de wedstrijd was voor DTS, wat feller aan de wedstrijd begon dan It Fean. It Fean had hier moeite mee en wist niet in hun spel te komen en kwam snel op een 4-0 achterstand. Al snel besloot coach Kempenaar om in te grijpen. Na een wissel en een time-out probeerde It Fean weer terug te komen in de wedstrijd. Toch bleef het spel van It Fean moeizaam en had It Fean moeite met het felle spel van DTS. Hierdoor speelde It Fean een moeilijke 1e helft en ging het rusten met een 8-2 achterstand.

In de rust werden er duidelijke afspraken gemaakt over hoe we de 2e helft wilden gaan spelen. It Fean kwam beter uit de rust en wist in het begin van de 2e helft meteen mee te scoren. Ook in de duels deed It Fean beter mee en hierdoor wist It Fean terug te komen tot 13-10. In deze fase werden er ook nog enkele goede kansen gemist om tot 2 doelpunten terug te komen. Uiteindelijk wist DTS de wedstrijd te winnen met 14-10. Door deze nederlaag moet It Fean de komende weken de rug rechten en het goede spel weer terug weten te vinden en met veel strijd punten proberen te pakken in de komende 3 wedstrijden.

Komende zaterdag speelt It Fean / Boelenslaan 1 om 16:00 thuis tegen Pallas uit Leeuwarden. It Fean / Boelenslaan 2 speelt om 14:30 tegen Kinea 2 uit de Knipe. De wedstrijden zijn in Surhuisterveen.