Boelenslaan/It Fean on fire!

Zaterdag 9 oktober mocht de Expert formatie het opnemen tegen Pallas ’08 uit Leeuwarden.

Om 14.00 uur vol goede moet vertrokken richting Leeuwarden. Maar helaas de brug stond open en alle stoplichten hadden de kleur rood, dit tot onvrede van de trainer dat we niet (zoals afgesproken) een uur van te voren aanwezig waren. Dus een snelle warming-up en aan de bak. Afspraken nakomen en 100% inzet!

Het fluitsignaal van de scheidsrechter klonk en de wedstrijd was begonnen.

Uit de 1e 2 aanvallen wist de Expert formatie direct 2 keer te scoren door afstand schoten van Shana van der Meer en Simon Kempenaar.

Femke Geertsma wist door een klein kansje de 0–3 te maken, maar daarna bleef het scoren even uit. Door het goede verdedigen van het vak met aanvoerder Jan Boomsma wist Pallas ’08 de korf niet te raken. Hierdoor wist Daniel Kempenaar door een afstand schot de 0-4 op het scorebord te brengen.

Boelenslaan / It Fean was ontketend. Pallas ’08 had niks in te brengen de eerst 20 minuten. Het werd 0-5, 0-6, 0-7, 0-8 en 0-9 alles ging er bij de Expert formatie in, afstand schoten, vrije ballen en kleine kansje, alles ging raak.

Na de 0-9 werd Pallas ’08 pas wakker en scoorde 1 maal. Gelijk werd hierop geanticipeerd door Lubbert-Jan Dijk die binnen 1 minuut 2 afstand schoten er in gooide.

Hierdoor kwam de score op 1-11 te staan. Vervolgens scoorde Pallas ’08 en weer werd er met 2 goals geanticipeerd door Boelenslaan / it Fean. Pallas ’08 scoorde vervolgens nog 3 keer voor rust, waardoor we met een stand van 5-13 aan de thee gingen.

Na de pauze ging Daniel Kempenaar rustig door met scoren en zette de 5-14 op het bord. Pallas ’08 gaf niet op en bleef mee scoren tot 8-16 (vrije bal Daniel Kempenaar) met nog 10 minuten op de klok en 8 doelpunten verschil, lagen de 2 punten voor het oprapen.

Er werd steeds om en om gescoord. Met een paar mooie afstand schoten van Jan Boomsma, Simon Kempenaar en weer Daniel Kempenaar. Met 6 goals was hij toch wel de topscoorder van de wedstrijd. Dit bracht de stand op 12-20 voor de bezoekers van Boelenslaan en Surhuisterveen.

Vervolgens werd er nog 2 maal gescoord door Pallas ’08, maar dat mocht niet baten.

Door een vliegende start van de Expert formatie in de 1e helft waren de 2 punten veilig gesteld en floot de scheidsrechter af bij de eindstand van 14 -20

Ook Boelenslaan / It Fean 2 wist de 2 punten mee te nemen naar huis door en 11-21 overwinning te boeken tegen Kinea 2 uit de Knipe .

En Boelenslaan / It Fean 3 wist de derby tegen de Flamingo’s uit Buitenpost te winnen met  18-11.

Woensdag a.s. gaat Boelenslaan/It Fean 1 eerst op bezoek in Hantum. De afgelaste wedstrijd tegen DTL wordt dan om 19.30 gespeeld. Volgende week zaterdag gaan zowel het 1e als het 2e team op bezoek naar Sparta uit Zevenhuizen en spelen daar om 15.30 en 17.00 uur.