It Fean/ Boelenslaan 1 – Lintjo 1

Zaterdagmiddag 25 mei stond de kraker van de vierde klasse op het programma: it Fean/Boelenslaan 1 – Lintjo 1. Aangezien beide teams nog aanspraak konden maken op het kampioenschap, beloofde het een spannende wedstrijd te worden. Lintjo stond, met een wedstrijd meer gespeeld, twee punten boven it Fean/Boelenslaan. Voor de EXPERT-formatie telde dus alleen de volledige winst. De vorige ontmoeting eindigde in een nipte overwinning voor Lintjo: 12-11. Zaak voor de roodhemden om dit deze keer om te draaien. Onder het genot van een lentezonnetje en een groot aantal supporters, werd de wedstrijd om 15.30u gestart.

De EXPERT-formatie opende de wedstrijdscore via een omdraaibal van Jan Boomsma. Lintjo wist echter direct de aansluitingstreffer te scoren, waardoor de stand weer gelijk stond. Door een aantal herhaaldelijke en domme fouten van de roodhemden, kon Lintjo vrij gemakkelijk uitlopen naar een 2-6 voorsprong. Gelukkig wist it Fean/Boelenslaan zich weer te herpakken en wist de stand terug te dringen naar 7-9. In de laatste seconden van de eerste helft was het Merle de Wind die een erg belangrijk doelpunt wist te scoren, waardoor beide ploegen de kleedkamers opzochten bij een stand van 8-9 in het voordeel van Lintjo.

Een spannende tweede helft brak aan, waarbij de EXPERT-formatie in eerste instantie weer achter de feiten aan liep. Lintjo wist de voorsprong namelijk weer uit te bouwen naar 8-11. It Fean/Boelenslaan wist zich opnieuw terug te knokken in de wedstrijd; 12-13. Na nog een doelpunt van Lintjo, was het dit keer de EXPERT-formatie die drie keer op rij wist te scoren, en voor het eerst sinds de start van de wedstrijd, de leiding overnam; 15-14. It Fean/Boelenslaan kon deze voorsprong echter niet vergroten, waardoor Lintjo al vrij snel weer de aansluitingstreffer wist te scoren. De laatste minuten tikten weg, waarbij nog steeds een gelijke stand op het scorebord stond. Uiteindelijk was het Lintjo die nog een keer wist te scoren. De EXPERT-formatie trok nog alles uit de kast, maar het mocht niet meer baten. Lintjo won de wedstrijd met 15-16, waardoor zij zich tot kampioen van de vierde klasse mochten bekronen.

Aangezien niet alleen de kampioenen, maar ook de twee beste nummers twee van de vierde klasse, promoveren naar de derde klasse, is het seizoen nog niet afgelopen voor de roodhemden. Aankomende zaterdag staat de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen op de planning: it Fean/Boelenslaan 1 – WIK ’34 1. Het startsignaal zal om 15.30u op sportpark de Ketting klinken.