Midweek-2 wint overtuigend van koploper

Afgelopen donderdag mocht het midweekteam van It Fean / Boelenslaan weer hun eigen vertrouwde weide in om het op te nemen tegen de koploper uit Sneek. Het vorige duel was pittig, waarbij de punten helaas in Sneek zijn gebleven.

Al snel was duidelijk dat er een heel ander team naar Surhuisterveen was gekomen, wat voor ons gunstig uitpakte. Ook bij ons is het soms even afwachten wie er binnen de lijnen beginnen, maar met de sociale instelling van iedereen komt het altijd weer tot een leuke samenstelling. Dit keer mochten Ariska, Margriet, Ed en Jille in de aanval beginnen. Anne (Aone, Humpy Dumpy), Jenco (J3nco), Meike en Hilly (Jullie) waren de stoorzenders in de verdediging. Thom en Jannie mochten de bank de eerste 20 minuten warm houden. Bij Thom werd dit een beetje letterlijk: hij heeft niet veel gezien van de wedstrijd. Hij was te druk bezig om de stand te noteren op zijn mobiel. De nodige extra informatie werd genoteerd. Bedankt Thom en waarschijnlijk de auto-correctie, want hierdoor zijn de bijnamen en dit verslag tot stand gekomen.

We begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Of eigenlijk: Margriet begon voortvarend aan de wedstrijd. In de eerste 10 minuten van de wedstrijd wist zij 3 doelpunten op haar naam te schrijven. Maar gelukkig waren de anderen ook bereid om de bal door de korf te gooien. Aone / Humpy Dumpy zijn voorspelling van 0-0 was al gauw van de baan. De 0 is echter wel lang op het scorebord blijven hangen aan de kant van de tegenstanders, maar uiteindelijk wisten ze het gat in de korf te vinden. Na 20 minuten spelen kwamen Thom en Jannie in het veld voor Jille en Jullie. Dat gaf blijkbaar zoveel inspiratie dat Henk zelfs heeft kunnen scoren. En dat terwijl hij thuis aan het uitzieken was. Wie dit in de notities van Thom zijn telefoon heeft gezet is nog steeds een raadsel, zo ook wie er nu heeft gescoord. Uiteindelijk zijn we met een stand van 8-1 thee gaan drinken. De conclusie van de eerste helft was dat we heel veel kansen hadden, maar dat er zeker nog wel gewerkt kon worden aan de afronding.

Waar we in de eerste helft veel kansen niet hebben afgerond, was dit in de tweede helft nog 5 x zo erg. Misschien dat het heeft gelegen dat we voorafgaand aan de wedstrijd elkaar geen high five hebben gegeven (het favoriete onderdeel van Humpy Dumpy).. Of dat we Henk zijn mooie strakke broekje van vorige week misten (of eigenlijk Jorrit zijn broekje)… Of dat we allemaal last hadden van het Meike-Syndroom… Zeg het maar! Ook de laatste wissels (Jille voor J3nco en Jullie voor Meike) konden hier niet veel verandering in brengen. Want feit is dat er weinig doelpunten zijn gevallen in de tweede helft. Gelukkig wist de Waterpoort na hun speech in de pauze ook niet de korf te vinden, waardoor er in de gehele wedstrijd geen angst was op een verliespartij. Helaas kwam Thom aan het eind van de wedstrijd nog in een ongelukkig duel terecht en blesseerde hiermee zijn kuit. We hopen dat hij er volgende week weer is om wat kilometers in het veld “om te draafjen”.

Uiteindelijk floot scheidsrechter Jan af met een stand van 13-4 in ons voordeel. Volgende week is onze laatste veldwedstrijd. We gaan het in Opende opnemen tegen OKO. Wanneer we winnen én de uitslag van de tegenstanders gunstig zal zijn, kunnen we nog kampioen worden. Dus supporters: jullie zijn welkom!

Na deze wedstrijd zullen we de Feanster weide verlaten en gaan we lekker warm de zaal in.