Moeizame start It Fean/Boelenslaan 1

SURHUISTERVEEN – De eerste zaalwedstrijd stond 23 november te wachten voor It Fean/Boelenslaan 1 dat zich het lastig had op het veld door de nieuwe samenstelling van teams. In de voorbereiding naar de competitie in de zaal zijn er knappe resultaten neer gezet tegen Lemmer, DTS, Flamingo’s en Harich. Met dit goede gevoel ging de EXPERT-formatie vol goede moed de eerste wedstrijd tegemoet tegen Olympia 1 uit Twijzel.

De wedstrijd werd ingefloten door scheidsrechter W. de Haan en kon de streekderby beginnen. Beide ploegen hadden het niet makkelijk en bleef het lang 1-2 staan. Na een kwartier spelen werd er pas weer gescoord door beide ploegen. Net voor de rust wist Jan van der Veen nog een doelpunt te maken en ging de thuisploeg met een goed gevoel en een voorsprong van 8-7 de kleedkamers in.

Coach Ron Berkenbosch gaf in de kleedkamer de aanwijzingen dat er gestreden moest worden voor elke centimeter in de Surventohal en dat er zuinig moest worden omgegaan met de korte kansen die de roodhemden kregen. In de tweede helft werden er ook een aantal tactische wijzigingen aangebracht door de coach om alles uit de wedstrijd te halen.

De tweede helft had echter wel een ander beeld. Olympia nam in de tweede helft een gaatje van twee doelpunten wat eerder in de wedstrijd nog niet was gebeurt. Op dat moment wisten de spelers van It Fean/Boelenslaan 1 dat er werk aan de winkel was. Tot aan de laatste minuut was dit tevergeefs en werd de wedstrijd verloren met 14-15.

De volgende wedstrijd zal plaatsvinden in Beilen op 30 november in de Drenthehal tegen Vitesse(Be) 1. De wedstrijd zal om 15.10 uur beginnen.