Vitesse 1 It Fean / Boelenslaan 1

BEILEN – Na de nipte nederlaag van vorige week tegen Olympia 1, stond de EXPERT formatie 30 november in Beilen tegen Vitesse 1. Met een goede sfeer en vol goede moed was het team aan het inspelen, en ze hadden goed vertrouwen in deze wedstrijd. Echter leek het in de beginfase van de wedstrijd moeizamer te gaan dan gehoopt. It Fean/Boelenslaan kreeg al gauw wat strafworpen en doelpunten tegen, maar wist zichzelf telkens te herpakken en de score gelijk op te houden. Met een score van 11-13 gingen we de rust in.

Toen scheidsrechter G. van der Veen het startsein van de 2e helft gaf, kwam de score toch alweer snel gelijk naar een stand van 14-14. Maar ondanks dat er wat irritaties ontstonden bij It Fean, bleven ze doorvechten. Hierdoor ontstond een steeds grotere voorsprong. In de eindfase van de tweede helft werd er nog een tactische wissel in gezet in de aanval, de spits Daniël Kempenaar kwam er in voor Stanley, en scoorde gelijk twee doelpunten.
In de laatste minuut van de wedstrijd, sloot Jan van der Veen af met een mooi afstandschot. Zo kwam de EXPERT formatie tot een mooie overwinning van 15-22.

Volgende week, 7 December om 17.30 uur, staat It Fean/Boelenslaan 1 tegenover de koploper VZK/Donkerbroek 1 in de Surventohal Surhuisterveen.