Een zuur verlies voor It Fean/Boelenslaan 1 in Hoogeveen

Een zonnige zaterdagmiddag in Hoogeveen. De Expert-formatie ging op bezoek bij de koploper Thrianta 1. Op voorhand een moeilijke wedstrijd voor beide ploegen. In Surhuisterveen ging Thrianta met 2 punten weer naar huis, maar terugkijkende naar vorige seizoenen is It Fean/Boelenslaan in Hoogeveen niet te onderschatten. Klokslag 17:45 fluitte scheidsrechter Hulleman de wedstrijd in.

De wedstrijd begon zeer doelpuntrijk. Nynke opende score met een afstandsschot. De eerste helft begon scherp aan beide kanten. Beide ploegen gaven elkaar geen haar ruimte en dat resulteerde uiteindelijk ook in een spannende eindfase van de eerste helft. Er werd gerust met een stand van 11-12 in het voordeel van de roodhemden.

In de rust werd er aangekaart dat er goed werd gestreden door ieder individu. Het spelletje wat wij hanteerden in de eerste helft moest worden doorgezet, veel schoten en de rebound hard maken. Het begin van de tweede helft was voor Thrianta. Na de rust scoorden zij 3 doelpunten op rij wat het tij weer keerde in een 14-12 stand.

It Fean/Boelenslaan bleef strijden voor de overwinning. Zo vochtten zij zich weer terug naar een kleine voorsprong van 16-17 door doelpunten van Lubbert Jan en Margriet. Door vele wissels in aanvallend en verdedigend opzicht probeerden de coaches nog enigszins de winst binnen te slepen. Echter bleek dit tot spannende minuten en zelfs seconden in de laatste minuut. Wat uiteindelijk resulteerde in een uitslag van 20-19 in het voordeel van Thrianta.

Volgende week, 30 maart, is het alweer de laatste zaalwedstrijd van dit korfbalseizoen. It Fean/Boelenslaan 1 zal dan de punten thuis proberen te houden tegen Stadskanaal ’74 1. De wedstrijd zal beginnen om 18:30.