It Fean / Boelenslaan 1 weet helaas niet te stunten tegen koploper DIO 1

Zaterdag 2 maart moest It Fean / Boelenslaan 1 aantreden tegen koploper DIO 1, in Oosterwolde. De EXPERT-formatie vertegenwoordigt momenteel, samen met NQL, de 6e plaats op de ranglijst. Punten waren dus zeker welkom! De vorige wedstrijd tegen DIO werd met 14-17 verloren, dus alles leek mogelijk. Na het startsignaal van scheidsrechter R. van der Broek, kon de wedstrijd beginnen.

De eerste aanval van DIO kon meteen onderschept worden, waardoor het vlaggenschip een poging kon doen de openingsscore op haar naam te krijgen. Er werd een lange aanval opgezet, maar deze leidde helaas niet tot een doelpunt. DIO wist in de tweede aanval een strafworp te versieren, waardoor de EXPERT-formatie op een 1-0 achterstand kwam. Margriet Dijk wist de stand vrijwel direct gelijk te trekken, middels een afstandsschot. DIO was echter vanaf minuut één de bovenliggende partij en wist haar kansen goed te benutten. Na een kwartier spelen stond een 10-3 achterstand op het scorebord waardoor er een time-out werd aangevraagd door coach Herman Brouwer. Het was duidelijk dat er meer 1 tegen 1 gespeeld moest worden, gezien de zuivere schoten van de thuisploeg. Beide ploegen wisten tot de pauze nog vier keer te scoren, waardoor er met een stand van 14-7 gerust kon worden.
In de pauze werd nog een keer benadrukt dat het 1 tegen 1 verdedigen erg belangrijk zou worden in de tweede helft, om zo te proberen het scorend vermogen van de thuisploeg te onderdrukken.

Na de rust werd Jan van der Veen in het veld gebracht, die met zijn bewegelijkheid voor extra actie zorgde. Het eerste doelpunt van de tweede helft kon dan ook op naam van It Fean / Boelenslaan geschreven worden, door een mooi afstandsschot van Jan Boomsma. De opgelopen achterstand vanuit de eerste helft kon echter niet meer worden goedgemaakt. Toch wist de EXPERT-formatie in de tweede helft met DIO mee te scoren, waardoor de achterstand niet nog verder uitgebouwd kon worden. Merle de Wind mocht haar minuten ook nog maken, maar de wedstrijd was in principe al gespeeld. Bij een stand 23-14 werd de wedstrijd tot een einde gefloten.
Volgende week staat de wedstrijd It Fean / Boelenslaan 1 – VZK/Donkerbroek 1 op het programma. De vorige wedstrijd werd onnodig verloren. Aangezien alle punten in deze fase van de competitie belangrijk zijn, belooft het een spannende wedstrijd te worden. De wedstrijd zal om 18:50 uur gestart worden in de Surventohal in Surhuisterveen.